blog

Wc bommen

Waar we (Linde en ik) ook druk aan bezig zijn geweest, nieuwe recepten uitproberen! Niet enkel lekker eten bakken, maar ook onze eigen schoonmaakproducten maken. Iedere keer als er bij ons thuis een product op is, proberen we dat te vervangen door een ecologisch/zero waste product. Zo hebben we afgelopen weekend wc reinigingstabletten gemaakt. Zo maak je die pot in een handomdraai schoon. Met slechts een paar producten en wat geduld kom je al een heel eind.

Wat heb je nodig:

👉 200 gram citroenzuur
👉 450 gram natriumbicarbonaat
👉 20 druppels etherische olie citroen
👉 20 druppels etherische olie munt
👉 20 druppels etherische olie tea tree
👉 een beetje water in een verstuiver

  1. Doe simpelweg alle ingrediënten in een grote kom en meng deze even door.
  2. Voeg langzaam een beetje water toe terwijl je blijft roeren. Het mengsel begint te kleven. Maak het een beetje brokkelig. Voeg niet teveel water toe anders gaat het te hard schuimen en komt het telkens uit je vormpjes.
  3. Neem kleine vormpjes en vult deze met het mengsel. Denk hierbij bv aan een siliconen ijsblokjes of muffinvorm.
  4. Druk het mengsel stevig aan. Komt je mengsel toch uit de vorm? Laat het dan even een beetje rusten en na een minuut of twee druk je alles nog eens stevig aan.
  5. Zitten je vormpjes mooi vol? Dan laat je het 6 uur uitharden. Doe de blokjes in een goed afsluitbare pot zodat ze droog blijven.
  6. Je bommen zijn klaar voor het gebruik.

Gooi een bom in de toiletpot en laat hem lekker bruisen. ga er even met de wc borstel doorheen en de troon is weer schoon. De etherische oliën zorgen niet enkel voor een heerlijke geur maar ontsmetten de boel ook meteen.

Heb je de producten nog niet in huis? Shop ze dan hier.

La droquerie écologique – Citroenzuur

La droquerie écologique – Natrium Bicarbonaat – 1000 gr

Alambika – Etherische olie – Citroen

Alambika – Etherische olie – Peppermint

Alambika – Etherische olie – Tea Tree