Recept Allesreiniger

door | feb 9, 2021 | Geen categorie

Eindelijk het is weer eens tijd voor een recept. Door de hectiek hier in huis is het er veel te lang niet van gekomen.

Deze week wil ik met jullie delen, het recept voor allesreiniger. Deze allesreiniger is op basis van azijn. Dit flesje staat standaard in mijn badkamer en ik gebruik hem vooral voor de spiegels (glas), tegels, het bad, de douche en de kranen (weg kalkaanslag). Ook in de keuken is hij super fijn voor het schoonmaken van bv. het werkblad, ons rvs fornuis en ons raampje van de bierkast, zodat manlief al zijn geliefde speciaal biertjes weer goed ziet staan ????

Let er wel op dat azijn niet samen gaat met natuursteen!

Onze schoonmaakster is ook groot fan. Ik vertelde haar dat ik dat gebruik voor te poetsen en ik kreeg een paar dagen later de vraag wat er nu eigenlijk precies in dat spuitbusje zat, want het werkte echt super goed.

Dus als de specialist het zegt moet het wel goed spul zijn toch 😉

Ingrediënten:

– 350 ml gedestilleerd of gedemineraliseerd water

– 150 ml azijn

– 10 druppels etherische olie, sinaasappel / citroen

– 10 druppels etherische olie lavendel

optioneel:

– schillen van sinaasappel, mandarijn, limoen of citroen

– lavendel

Bereiding:

neem een flesje met verstuiver (deze zijn altijd ideaal om te hergebruiken)

Voeg al de ingrediënten toe in de verstuiver. Schud het geheel door elkaar en klaar is kees.

Wil je dat je reiniger wat minder naar azijn ruikt? Stop dan de ingrediënten samen met een aantal schillen van sinaasappel, mandarijn, limoen of citroen in een pot en laat deze een maand staan.

Experimenteer wat je zelf lekker vind in geur. Mijn eerste brouwsel was met sinaasappel schillen en zoals jullie twee weken terug voorbij konden zien komen heb ik nu een pot die staat te trekken met citroen en lavendel. De schillen en de lavendel had ik over van het maken van lavendel limonade. Anders zou ik ze weg moeten gooien en nu zijn ze nog nuttig. Iedere keer is het een verrassing als ik na een maand de pot open wat voor geur me tegemoet komt. Maar tot nu toe is het gelukkig nooit tegen gevallen ????

Veel brouw plezier ????????????